xkuchtik.cz

 

KEČUP S ČESNEKEM.

 

INGREDIENCE: 3 kg rajčat, l kg červených paprik, 4 jablka, 500 g cibule, palička česneku, 1-3 feferonky, 1,5 dl octa, 150 g cukru, 3 bobkové listy, lžička nového koření, 1/2 lžičky pepře, l lžička soli, větší špetka Sorbanu.

POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata, papriky a jablka omyjeme, z paprik vykrojíme semeníky a vše pokrájíme nahrubo a vhodíme do většího kastrole. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, všechno koření, feferonky bez semínek a prolisovaný česnek. Pokud je třeba, směs mírně podlijeme vodou a za občasného míchání rozvaříme. Vaříme asi 30 minut. Pak rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Protlak nalijeme zpět do hrnce, osolíme, osladíme, přidáme ocet a vaříme do přiměřené hustoty. Ke konci varu přidáme Sorban a vařící kečup nalijeme do sklenic.

 


Vloženo:3. 8. 2005  
http://www.xkuchtik.cz