xkuchtik.cz

 

ČERVENÉ ČATNÍ.

 

INGREDIENCE: 1 kg vyzrálých rajčat, l kg kapií, l kg cibule, 2 dl oleje, l balíček Deka, 2 lžíce mleté papriky, 2 dl 8% octa, 250 g cukru, l feferonka.

POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata spaříme a sloupneme, papriky rozkrojíme, vyndáme semeníky a stopku a pokrájíme je, cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. V kastrole rozehřejeme olej, vhodíme pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přidáme mletou papriku a rozpustíme ji. Přidáme pokrájená rajčata, papriky, ocet a feferonku. Vaříme asi půl hodiny, pak přidáme cukr a balíček Deka. Povaříme ještě asi 10 minut, pak vlijeme do skleniček, zavíčkujeme, obrátíme a necháme vychladnout.

 


Vloženo:4. 10. 2003  
http://www.xkuchtik.cz