INGREDIENCE: 4 vejce, 130g másla, 250g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 250g polohr. mouky, ½ balíčku prášku do pečiva, 100 ml mléka, 200g oloupaných broskví, 20g kakaa, tuk a hrubá mouka na formu, moučkový cukr na posypání.
POSTUP PŘÍPRAVY: Bílky vyšleháme na tuhý sníh, máslo utřeme do pěny a postupně přidáváme moučkový i vanilkový cukr a žloutky. Ke směsi přidáme střídavě po lžících mouku prosetou s práškem do pečiva a mléko. Pak lehce vmícháme sníh z bílků. Broskve nakrájíme na menší kousky. Přidáme je do těsta a promícháme. Část těsta oddělíme a obarvíme kakaem. Bábovkovou formu vymažeme tukem, vysypeme moukou a naplníme ji střádavě světlým a tmavým těstem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C asi 45 minut. Po částečném vychladnutí vyklopíme a pocukrujeme.