INGREDIENCE: Těsto – 200g hl. mouky, 2 lžíce kakaového prášku, 80g cukru písek, 1 vejce, 80g másla.
Krém: 400g hroznového vína, 2 vejce, 100g cukru písek, 1 vanilkový cukr, 500 ml přírodního jogurtu, 400g smetany ke šlehání, pistácie.
POSTUP PŘÍPRAVY: Smícháme moku s kakaem a cukrem, přidáme vejce a na kousky pokrájené máslo. Vypracujeme těsto, zabalíme je do fólie a uložíme na ½ hodiny do chladničky. Potom je rozválíme a naplníme do rozevírací dortové formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 15 -20 minut. Vyjmeme a necháme vychladnout. Krém: hrozny rozpůlíme a vyjmeme zrníčka. Želatinu namočíme na 5 minut do studené vody. Žloutky, pískový a vanilkový cukr šleháme v horké vodní lázni do hustého krému. Želatinu vymačkáme, vložíme do žloutkového krému a necháme rozpustit. Krém necháme vychladit, přidáme jogurt, promícháme a dáme do chladničky. Jakmile krém začne houstnout, ušleháme z bílků hustý sníh a společně s ¾ hroznů vmícháme do krému. Ten pak narovnáme na korpus a ozdobíme višněmi, uhladíme a přes noc necháme v chladničce.