xkuchtik.cz

 

SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ II.

 

POSTUP PŘÍPRAVY: ( Připravujeme jí buď z pravé svíčkové nebo z kýty, loupané plece nebo z nízkého boku). Asi 1 kg hovězího masa dobře prošpikovaného slaninou, naloženého v octovém nálevu s kořením (15 zrnek pepře, 10 zrnek nového koření, ½ lžičky tymiánu, 2 bobkové listy, cibule nakrájená na kolečka), zeleninou nakrájenou na kolečka (500g kořenové zeleniny, více celeru a petržele než mrkve). Necháme dobře uležet 1-2 dny v chladu. Poté rozpálíme 3 lžíce sádla a maso na něm po povrchu opečeme. Vyjmeme ho a v tuku opečeme kolečka zeleniny z nálevu. Vrátíme maso a k němu dáme koření a cibuli z nálevu. Dusíme až maso změkne. Ke konci dušení vysmáhneme šťávu se zeleninou, znovu podlijeme a dáme dopéci do trouby. Po upečení maso vyjmeme zeleninu propasírujeme přes síto do šťávy a dochutíme. Maso nakrájíme na plátky a na talíři přeléváme omáčkou. Příloha: houskový kndlík.

 


Vloženo:28. 10. 2003  
http://www.xkuchtik.cz