POSTUP PŘÍRAVY: Z 500g mletého masa a 2 v mléce rozmočených žemlí, vymačkaných a utřených, uhněteme těsto. Zapracujeme do něj vejce, sůl, podle chuti ml. pepř a 2 stroužky lisovaného česneku. Prohněteme hustší hmotu a na mikrotenu rozválíme na placku. Tu potřeme 2 vejci umíchanými na cibulce, osolenými a ochucenými 3 lžícemi sekané čerstvé petrželky. Na to položíme 2 nožičky dlouhých tenkých párků ( 4 nožičky krátkých ), 3 sterilované okurky podélně nakrájené na proužky. Stočíme do rolády pomocí mikrotenu a uzavřeme. Roládu opečeme ze všech stran na lžíci másla, podlijeme a asi 1 hodinu pomalu pečeme. Potíráme vypečenou šťávou. Podle potřeby podléváme horkou vodou. Roládu upečeme do červena. Upečenou nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší, nebo studenou, obloženou čerstvou nebo sterilovanou zeleninou a chlebem.