INGREDINCE: 200g hovězího předního masa, 400g vepřové plece nebo bůčku, 2 cibule, sůl, pepř, 1 lžíce hl. mouky, 2 vejce, hlávka kapusty, 200g vařené rýže, kečup, olej, máslo.
POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí i vepřové maso pokrájíme a semeleme. V kastrole rozehřejeme trochu oleje, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, osmáhneme ji, přidáme mouku, kečup, vařenou rýži a trochu vody. Směs promícháme s mletým masem, osolíme, opepříme a vyklepneme vejce. Opět důkladně promícháme. Kapustové listy ponoříme na chvíli do vařící vody, aby změkly, položíme je na prkénko, silnější žebra naklepeme paličkou, listy potřeme nádivkou, svineme do válečku a upevníme jehlicí nebo nití. Narovnáme do pekáčku nebo kastrolu a pečeme podlité trochou vody v troubě, nebo přikryté v hrnci na sporáku asi 40 minut. Do výpeku můžeme přidat trochu másla, ochutit kořením nebo kečupem. Příloha: vařené brambory.