xkuchtik.cz

 

ŠTĚDROVEČERNÍ BRAMBOROVÝ SALÁT.

 

INGREDIENCE: l kg brambor, 300 g kořenové zeleniny, l velká cibule, 2 vejce vařená natvrdo, 100 g šunkového salámu, l jablko, 4 sladkokyselé okurky, šťáva z l citrónu, l lžíce hořčice, 100 g majolky, sůl, pepř.

POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce, poté je oloupeme a necháme do druhého dne vychladnout. Zeleninu rovněž uvaříme doměkka. Brambory i kořenovou zeleninu nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, vejce nasekáme, salám, jablko a okurky nakrájíme na nudličky. Vše promícháme, ochutíme solí, pepřem, citrónem, hořčicí a majolkou, opět promícháme a necháme krátce rozležet.

 


Vloženo:20. 12. 2003  
http://www.xkuchtik.cz