INGREDIENCE: 4 větší porce kapra, 1 citron, 1 palička česneku, sůl, drcený kmín nebo mletý kmín, hl. mouka na obalení smíchaná s trochou papriky, máslo a olej na pečení, 1 skelníce piva (2 dl), dobromysl, petrželka, bazalka a další bylinky dle chuti.
POSTUP PŘÍPRAVY: Porce kapra pokapeme citronovou šťávou necháme odležet. Mezitím oloupeme česnek a rozdrtíme ho se solí. Kapří maso potřeme česnekem, lehce posypeme kmínem, obalíme v mouce s trochou papriky a dáme na pekáč, němž jsme rozpálili olej s máslem. Pečeme v troubě po obou stranách dozlatova. Ke konci pečení rybu podlijeme pivem, posypeme bylinkami a dopečme doměkka. Místo kapra můžeme použít jinou sladkovodní rybu. Příloha: vařené brambory nebo chléb.