xkuchtik.cz

 

KAPR NA PEPŘI.

 

INGREDIENCE: 1 menší kapr, sůl, citron, po půl lžíce černého, zeleného a bílého pepře, hl. mouka na obalení, ½ lžičky drceného kmínu, olej a máslo na pečení, 1 sklenka bílého vína (2 dl).

POSTUP PŘÍPRAVY: Připraveného kapra naporcujeme, osolíme, pokapeme citronem a necháme odležet. Pak ho posypeme všemi druhy pepře, pokmínujeme, poprášíme moukou a vložíme do pekáčku na rozehřátý olej s máslem. Pečeme asi 40 minut v troubě, pak podlijeme vínem a ještě chvíli dusíme. Jednotlivé porce opatrně vyndáme na talíře, výpek doplníme kouskem másla, povaříme a přelijeme přes porce ryby. Takto upravená ryba je lahodnější než smažená na pánvi. Příloha: vařené brambory.

 


Vloženo:16. 12. 2003  
http://www.xkuchtik.cz