xkuchtik.cz

 

KAPR ZAPEČENÝ SE ZELENINOU.

 

INGREDIENCE: 4 porce kapra, sl. ml. paprika, sůl, 40g másla, 4 lžíce nadrobno nakrájené zeleniny (rajčata, květák, sterilovaný hrášek , mrkev), 4 lžíce mléka, 2 vejce, 1 lžíce hl. mouky, petrželka.

POSTUP PŘÍPRAVY: Jednotlivé porce kapra osolíme, posypeme paprikou a vložíme do pekáčku vymazaného máslem nebo do ohnivzdorné misky. Přidáme k nim drobně nakrájenou zeleninu, nepatrně podlijeme vodou a dusíme 20 minut troubě. V mléce rozšleháme vejce a hl. mouku, osolíme a vzniklým těstíčkem zalijeme pečenou rybu. Zprudka zapečeme v troubě. Příloha: vařené brambory s petrželkou.

 


Vloženo:21. 12. 2003  
http://www.xkuchtik.cz