INGREDIENCE: 200g polohrubé mouky, 100g másla, 50g mouč. cukru, 2 žloutky, citr. kůra. Náplň: 1/8 l vody, 1 lžíce mleté kávy, 200g cukru, 100g oříšků, 100g mandlí, 2 bílky, 1 lžíce rumu, 1 lžička strouhané citr. kůry. Poleva: 200g mouč. cukru, 2 lžíce višňové šťávy nebo 3 lžíce griotky, 1 lžička rumu, proslazené ovoce, rozinky nebo citronát.
POSTUP PŘÍPRAVY: Cukr, máslo a žloutky utřeme do pěny, přidám mouku a strouhanou citr. kůru, vypracujeme těsto, necháme ho přikryté v chladu odpočinout, pak vyválíme tenký plát, vykrajujeme kolečka a upečeme na vymaštěném plechu dožluta. Kolečka pak slepujeme náplní: cukr svaříme s Vokouna nit (asi 5 minut), přidáme kávu, mleté ořechy a mandle, rum, citr. kůru a nakonec vmícháme bílky. Naplněné cukroví přelijeme růžovou polevou a doprostřed položíme malý plátek proslazeného ovoce nebo opláchnutou rozinku.