xkuchtik.cz

 

STAROČESKÁ RYBÍ POLÉVKA S HRACHEM.

 

INGREDIENCE: 200g vařeného hrachu, 400g okrajových porcí a kostí z kapra, 1 mlíčí a 1 jikry, 100g kořenové zeleniny, ½ lžičky pepře, sůl, muškátový květ, 2 žemle a 1 lžíce másla na osmažení.

POSTUP PŘÍPRAVY: Z okrajových porcí, kostí a popřípadě i hlavy, zeleniny a soli uvaříme rybí vývar. Mlíčí a jikry opereme pod tekoucí vodou, nakrájíme na kousky a vložíme do procezeného vývaru. Přidáme vařený a rozmačkaný hrách, maso z vývaru, které jsme dobře obrali z kostí, pepř, sůl, muškát a povaříme. Přidáme i zeleninu z vývaru, kterou jsme na drobno pokrájeli. Dochutíme a podáváme s osmáhnutou houstičkou.

 


Vloženo:18. 12. 2003  
http://www.xkuchtik.cz