INGREDIENCE: 4 pórky, sůl, 4 velké plátky vařené šunky (cca 240g), 50g bylinkového másla, 200g mozzarely, pepř, bazalka na ozdobu, 200g bagety.
POSTUP PŘÍPRAVY: Pórek nakrájíme na 8 stejně velkých kousků, které potom vložíme do osolení vroucí vody a vaříme asi 8 minut. Pórky necháme okapat. Šunku přepůlíme a každý kousek pórku obalíme v polovině plátku šunky. Pečící formu pečlivě vymažeme 20g bylinkového másla a poskládáme do ní kousky pórku. Mozzarely nakrájíme na plátky, které poklademe na pórkové rolády. Na povrch rozložíme zbývající bylinkové máslo, okořeníme pepřem a pečeme v troubě při 175°C po dobu asi 30 minut. Obložíme bazalkou a ihned servírujeme. Příloha: nejvhodnější je bageta.