INGREDIENCE: 800g mletého masa (hovězí a vepřové), 2 žemle, 1 dl mléka, 1 lžíce hl. mouky, pepř, sůl, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 vejce, 100g slaniny, Majoránka, 1 kapie, strouhanka.
POSTUP PŘÍPRAVY: Žemle nakrájíme n kostičky, zalijme mlékem a necháme rozmočit. Mezitím nakrájíme slaninu, polovinu přidáme k mletému masu, druhou polovinu rozškvaříme a osmáhneme na ní nadrobno nakrájenou cibuli (můžeme přidat i kousek nakrájeného salámu). Žemle vymačkáme a vmícháme k mletému masu, přidáme i osmaženou cibuli se slaninou, vejce, prolisovaný česnek, 1 lžíci hl. mouky sůl, pepř a majoránku. Papriku nakrájíme na drobné kostičky, které promícháme s masovou směsí. Sekanou můžeme zpestřit i tvrdým sýrem. Podle potřeby směs dochutíme a zahustíme strouhankou a utvoříme dvě šišky. Vložíme je do tukem vymaštěného pekáče, podlijeme horkou vodou a pečeme asi hodinu dozlatova.