INGREDIENCE: 1 kg libového vepřového bůčku bez kostí, sůl, kmín. Nádivka: 2 buřty, 2 žemle, 2 vejce, 3 lžíce nasekaných bylinek (petrželka, mladé kopřivy, pažitka), sůl, pepř, trochu mléka (vývaru), a podle potřeby strouhanka.
POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájíme žemli, pokapeme ji mlékem nebo vývarem a necháme rozmočit. Pak ji přidáme k buřtům, které jsme předtím sloupli a nakrájeli na kostičky. Vmícháme nasekané bylinky, vyklepneme vejce, osolíme a opepříme a podle potřeby upravíme hustotu strouhankou. Bůček prořízneme, osolíme, okmínujeme naplníme nádivkou. Otvor sešijeme bílým provázkem. Maso vložíme na pekáč, podlijeme, nebo velmi libový bůček dáme na trochu rozpuštěného sádla a pečeme asi 2 hodiny při 200°C. během pečení přeléváme vypečenou šťávou podléváme horkou vodou. Bůček s nádivkou podáváme buď horký s brambory a salátem nebo studený.