xkuchtik.cz

 

FAZOLE ZAPEČENÉ S VEJCI.

 

INGREDIENCE: 300g bílých fazolí, 2 bobkové listy, sůl, pepř, ocet, 2 lžíce sádla, 1 cibule, 2 lžíce hl. mouky, 6-8 vajec, 50g slaniny.

POSTUP PŘÍPRAVY: Propláchnuté fazole namočíme přes noc do studené vody a druhý den uvaříme s bobkovým listem doměkka. Z měkkých fazolí odstraníme bobkový list, přebytečnou vodu slijeme, fazole osolíme opepříme a pokapeme lžící octa. Na rozehřátém sádle osmáhneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme cibulovou jíšku. Vmícháme ji do fazolí a podle potřeby přidáme trochu vody. V jiném hrnku svaříme vodu s trochou octa, opatrně do ní vyklepneme vejce – jedno po druhém – a 5 minut povaříme. Vymastíme pekáč, rozložíme do něj část fazolí, na ně zastřené vejce a opět fazole. Povrch posypeme škvarečky ze slaniny a vše zapečeme dozlatova.

 


Vloženo:1. 3. 2004  
http://www.xkuchtik.cz