xkuchtik.cz

 

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ III.

 

INGREDIENCE: 500g hovězího masa zadního, 30g slaniny, 150g zeleniny (celer, petržel, mrkev), sůl, cukr, ocet, citron, 80g másla, 3 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, 3 kuličky jalovce, 1 bobkový list, 50g cibule, ¼ l vývaru z kostí, ¼ l smetany, 40g hl. mouky.

POSTUP PŘÍPRAVY: Maso z kýty osolíme, protáhneme slaninou a na tuku po obou stranách zprudka opečeme. Tuk slijeme do kastrolu a přidáme zbytek slaniny. Na tuku pak osmažíme drobně nakrájenou cibuli a zeleninu a posléze přidáme všechno koření. Vložíme maso, občas podlijme vývarem a dusíme. Měkké maso vyndáme, vydušenou šťávu zaprášíme mokou, osmažíme a postupně ředíme vývarem a smetanou. Podle chuti omáčku osladíme a okyselíme, dobře provaříme a nakonec prolisujeme. Na talíři plátky masa polijeme omáčkou, ozdobíme citronem, kopečkem šlehačky a lžičkou brusinek. Příloha: houskový knedlík.

 


Vloženo:4. 3. 2004  
http://www.xkuchtik.cz