INGREDIENCE: 300g brambor vařených ve slupce, sůl, pepř, drcený kmín, 2 cibule, 2 sterilované okurky, 2 stroužky česneku, 1 lžička pálivé papriky, 2 lžíce kečupu, 2 žloutky1 lžíce kremžské hořčice, 1 lžíce sójové omáčky.
POSTUP PŘÍPRAVY: Vychladlé vařené brambory oloupeme, nastrouháme , smícháme se solí, kmínem, pepřem, nakrájenou cibulí, nasekanými okurkami, prolisovaným česnekem a hořčicí. Přidáme pálivou papriku, kečup, žloutky a pokapeme sójovou omáčkou. Směs promícháme a natíráme na opečené toasty nebo počesnekované topinky. Místo brambor můžeme použít 300g čerstvých hub podušených na másle a ochucených kečupem, hořčicí, česnekem, solí, pepřem a žloutkem. Nebo tento falešný Tatarek připravíme z 300g měkkého salámu (Junior Gothaj) a ochutíme stejně.