INGREDIENCE: 250g měkkého tvarohu, 1 starší houska, 1/8 l mléka, 2 vejce, špetka soli, 10 lžic hrubé mouky, 2 lžíce spařených rozinek, 2 lžíce oleje nebo rozehřátého másla , tuk na smažení.
POSTUP PŘÍPRAVY: Housku nakrájíme na kostičky, zalijeme a necháme rozmočit. Přebytečné mléko slijeme, k housce přidám hrubou mouku, máslo nebo olej, vejce, špetku soli, rozinky, rozdrobený tvaroh a vypracujeme těsto. Podle potřeby můžeme přidat ještě trochu mouky. Z těsta utvoříme váleček, z něhož odkrajujeme malé kousky a rukama tvarujeme šišky. Obalíme je v mouce a ve vroucí vodě vaříme 5 minut. Hotové šišky vyjmeme, necháme okapat a osmáhneme na rozehřátém tuku. Podáváme je posypané smaženou strouhankou, s tvarohem, mákem nebo jen pocukrované. A sklenka studeného nebo naopak teplého mléka na zapití přijde určitě vhod.