INGREDIENCE: 1 balení lístkového těsta, 1 zmražený špenát, 1 velká cibule, 1 lžíce hl. mouky, mléko, 150g slaniny, 2 vejce, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, strouhanka.
POSTUP PŘÍPRAVY: Špenát necháme mírně rozmrazit v sáčku. Na rozškvařených kostičkách slaniny osmáhneme jemně nakrájenou cibuli, vsypeme mouku a za stálého míchání usmažíme jíšku. Zalijeme ji trochou mléka, přidáme špenát, promícháme a povaříme. Pak ochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem, vyklepneme jedno vejce a podle potřeby zahustíme strouhankou. Lístkové těsto rozválíme na obdélník, potřeme ho chladnou špenátovou směsí a svineme do rolády. Konce podhrneme aby náplň při pečení nevytékala. Roládu přendáme na pomaštěný plech, potřeme ji druhým vejcem a pečeme v předehřáté troubě při vyšší teplotě dozlatova.