xkuchtik.cz

 

MAZANCOVÝ VĚNEC.

 

INGREDIENCE: 500g polohr. mouky, 1 sáček sušených kvasnic, 75g cukru, ¼ l mléka, 1 vejce, 100g másla, 1 žloutek, 2 lžíce kondenzovaného mléka, 5 kraslic na ozdobu.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do mísy nasypeme mouku, přidáme cukr a sušené kvasnice. Vše promícháme, zalijeme vlažným mlékem, přidáme celé vejce a rozpuštěné máslo. Vypracujeme těsto. Těsto v míse poprášíme moukou, přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout až 2 hodiny. Poté těsto ještě jednou prohněteme a rozdělíme na tři části. Z kousků vyválíme prameny si 70 cm dlouhé a spleteme je do copu. Přeneseme je na pomaštěný plech a stočíme do věnce. Troubu rozehřejeme. Věnec ještě necháme na plechu ½ hodiny kynout a potřeme ho rozšlehaným žloutkem s kondenzovaným mlékem. Do věnce zasadíme uvařená a ozdobená vejce a dáme do trouby péci. Pečeme asi ¾ hodiny.

 


Vloženo:8. 4. 2004  
http://www.xkuchtik.cz