INGREDIENCE: 4 řízky z krůtích prsou(bez kůže) po 150g, sůl, ml. bílý pepř, 1 lžíce hl. mouky, lžíce oleje, 20g másla, 1 cibule, 50g šunky, 1 dl bílého vína, 3 rajčata, špetka rozmarýnu, 2 papriky.
POSTUP PŘÍPRAVY: Krůtí řízky rozkrojíme na poloviny, po obvodu nařízneme, jemně naklepeme, lehce osolíme a obalíme v mouce. Vložíme je na pánev s rozehřátým olejem a zvolna je pečeme po obou stranách. Na másle zpěníme cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka, přidáme šunku nakrájenou na čtverečky, víno a krátce podusíme. Vmícháme spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata, rozmarýn, špetku soli a krátce podusíme. Ke směsi přidáme krůtí řízky i s výpekem a prohřejeme je. Rozdělíme je na talíře a posypeme tence nakrájenými, na oleji osmáhnutými paprikami. Příloha: Žampiónové brambory – oloupeme brambory, nakrájíme na kostičky, osolíme, uvaříme doměkka, scedíme a promícháme s nakrájenými, na tuku podušenými žampióny a nasekanou petrželkou.