INGREDIENCE: 1 kg krůtích stehen, 100g slaniny, 2 lžíce másla, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 70g čerstvého zázvoru. Portská omáčka: 1/ l masového vývaru, 200 ml portského vína, 2 cibule, 2 pomeranče, 1 citron, tymián, sůl, ml. pepř, chilli, 2 lžičky solamylu, 2 lžíce olivového oleje.
POSTUP PŘÍPRAVY: Z omytých krůtích stehen vytáhneme šlachy a vykostíme je. Místo kostí vložíme slaninu. Do pekáče dáme olivový olej, kousky másla a na malé kostičky nakrájený zázvor. Upravená stehna osolíme, opepříme a dáme péci asi na 80 minut. Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme portské víno a masový vývar. Okořeníme, vmícháme kůru z pomeranče a citronu. Vaříme asi 30 minut a nakonec zahustíme solamylem. Omáčku krátce povaříme a udržujeme teplou ve vodní lázni. Pečená stehna podáváme s portskou omáčkou, ozdobená pomeranči.