INGREDIENCE: 2 velké salátové okurky, 4 lžíce sterilované kukuřice, 4 sterilované sladkokyselé okurky, 4 menší tvrdší rajčata, 2 lžíce strouhaného balkánského sýra, 2 lžíce bílého jogurtu, 1 lžíce sekaného kopru, 1 lžička cukru, sůl, 1 lžička citr. šťávy, 4 lžíce rokfórového dresinku, listy hlávkového salátu a celeru na ozdobu.
POSTUP PŘÍPRAVY: Okurky důkladně omyjeme a osušíme. Mají-li příliš tvrdou slupku, raději je oloupeme. Odkrojíme konce a každou překrojíme na čtyři stejně velké díly. Každý díl okurky asi do poloviny vydlabeme. Vydlabaný vnitřek rozkrájíme a použijeme do salátu. Okurkové soudky uvnitř mírně osolíme. Omytá rajčata a sterilované okurky nakrájíme na kostičky. Přidáme sterilovanou kukuřici a vnitřek okurek. Vše vložíme do salátové mísy, přidáme nastrouhaný balkánský sýr, bílý jogurt, čerstvý kopr, lžičku cukru, citr. šťávu a promícháme. Směsí naplníme připravené soudečky, přelijeme je rokfórovým dresinkem a ozdobíme.