INGREDIENCE: 1 kg hlávkového zelí, 100g anglické slaniny, 250g tvrdého sýra, 250 ml Ramy Cremefine na vaření, 1 žloutek, 2 lžíce Ramy Culinesse, drcený kmín, ml. sladká paprika, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí očistíme a nakrájíme na nudličky. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle. V hrnci rozehřejeme Ramu Culinese, na které lehce opečeme slaninu. Osolíme, okořeníme kmínem a podlijeme trochou vody. Zelí dusíme za občasného míchání do měkka. Na pekáč vymazaný Ramou Culinesse rozložíme polovinu zelí, posypeme polovinou sýra, dáme další vrstvu zelí a posypeme zbylým sýrem. Zalijeme Ramou Cremefine na vaření smíchanou se žloutkem. Zapečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Příloha: vařené brambory nebo opečené brambory.