xkuchtik.cz

 

POŽAHOVANÝ KOTLET SE STAROČESKOU CMUNDOU.

 

INGREDIENCE: ½ l vývaru, 1,3 kg vepřové pečeně, 150g moučného másla, 300g nivy, pepř, sůl, 15 cl oleje.
Staročeská cmunda: brambory, mléko, hl. mouka, vejce, česnek, sůl, majoránka, olej, pepř.

POSTUP PŘÍPRAVY: Z pečeně usekneme žebírko, mírně je naklepeme, okrajové blány krátce nařízneme, maso osolíme a opepříme. Žebírko opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji a vyjmeme z pánve. Na pánvi od opékání masa přidáme moučné máslo, mírně je osmáhneme, zastříkneme vývarem. Pečlivě rozmícháme, šťávu krátce povaříme a dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Žebírko vložíme na pánev, podlijeme šťávou, posypeme strouhanou nivou a krátce zapečme. Podáváme spolu se staročeskou cmundou.

 


Vloženo:1. 6. 2004  
http://www.xkuchtik.cz