xkuchtik.cz

 

SMETANOVÁ POCHOUTKA.

 

POSTUP PŘÍPRAVY: Dáme do mísy 80g kandovaného ovoce, pokapeme lžíci rumu, zakryjeme a necháme přes noc odležet. Vyšleháme 450 ml smetany ke šlehání s jedním ztužovaček a 3 lžícemi mouč. cukru. Ve 150 ml ananasové šťávy necháme nabobtnat 15g mleté želatiny. Poté ji ve vodní lázni rozpustíme, odstavíme z ohně a do chladnoucího roztoku všleháme připravenou šlehačku. Přidáme kandované ovoce, 2 lžíce barevné kokosové moučky a 2 lžíce drobně nasekaných ořechů. Formičky vykropíme studenou vodou a rozdělíme do nich smetanovou hmotu. Necháme v chladnu dostatečně zatuhnout, vyklopíme a můžeme různě dozdobit.

 


Vloženo:4. 6. 2004  
http://www.xkuchtik.cz