INGREDIENCE: 1 středně velká kapusta, sůl, 20 g másla, 150 g housky, 1/16 l mléka, 2 vejce, 4 zrnka tlučeného pepře, 60 g vařeného uzeného masa, 30 g cibule, 150 g strouhanky dovnitř, 2 vejce a strouhanka na obalení, tuk na smažení.
POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustu zbavíme zvadlých listů, spaříme ji a pak vložíme do čisté a vařící osolené vody. Uvaříme doměkka a dáme na síto dobře okapat. Potom kapustu jemně usekáme nebo umeleme na masovém strojku. V míse si umícháme máslo se solí, přidáme vejce, v mléce namočenou a prolisovanou housku, tlučený pepř, jemně usekanou nebo usmaženou cibulku, umleté vařené uzené maso a tolik strouhané housky, aby těsto bylo husté jako na masové karbanátky. Vytvarované karbanátky obalujme v bílcích nebo rozšlehaném věci a ve strouhané housce. Usmažíme je na pánvi nebo ve fritovacím hrnci do růžova. Ke karbanátkům podáváme různé saláty a bramborovou kaši.