xkuchtik.cz

 

KVĚTÁK ZAPEČENÝ S MASEM.

 

INGREDIENCE: 1 středně velký květák, 250 g mletého masa, 1 cibule, 1 žemle, trochu polotučného mléka, pepř, sůl, rostlinný tuk a strouhanka na vymazání zapékací misky.

POSTUP PŘÍPRAVY: Květák opereme, rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě do poloměkka, scedíme a necháme okapat. Zapékací misky vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a jako první vrstvu dáváme květákové růžičky. Na ně rozložíme připravené mleté maso, potom opět vrstvu květáku, pokapeme rozpuštěným rostlinným tukem a zapékáme tak dlouho, než je květák měkký a pokrm propečený. Porce na talířích posypeme nakrájenou petrželkou, můžeme je rovněž posypat strouhaným sýrem nebo přelít kečupem. Podáváme s brambory.

Příprava masa: Na tuku zpěníme rozkrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme, slabě opepříme a krátce osmahneme. Rozkrájenou žemli, kterou jsme pokropili mlékem, vymačkáme a vmícháme do masa.

 


Vloženo:13. 8. 2004  
http://www.xkuchtik.cz