INGREDIENCE: 70 g práškového cukru, 70 g strouhaných loupaných mandlí, 20 g krájeného citronátu, 20 g jemné strouhanky, 35 g sekaných fíků, nebo jiného kandovaného ovoce, 50 g hrubě sekané čokolády, kůra i šťáva z 1 citronu, 4 vejce, čokoládová poleva.
POSTUP PÍPRAVY: Našleháme tuhý sníh z bílků. Cukr a žloutky umícháme, přidáme ostatní ingredience až na strouhanku a dobře promícháme. Nakonec lehce vložíme sníh z bílků a strouhanku. Pomocí 2 lžic klademe na máslem vytřený a moukou vysypaný plech malé placičky a pečeme je ve středně vyhřáté troubě.Hotové a vychladlé Marokánky poléváme čokoládovou polevou na té straně co ležela na plechu. Do tuhnoucí polevy můžeme pomocí vidličky udělat vlnky. Polevu necháme dobře zaschnout.