INGREDIENCE: Svazek petrželky, 1 cibule, 1 lžíce oleje, 200 g ovčího sýra, 2 rohlíky, 600 g mletého masa, 2 vejce, sůl, pepř, sladká ml. paprika, strouhanka na obalení, tuk na smažení.
POSTUP PŘÍPRAVY: Petrželku omyjeme, osušíme, nakrájíme nadrobno. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Část petrželky a cibuli podusíme na oleji doměkka. Ovčí sýr nakrájíme na větší kostky. Rohlíky namočíme do vody nebo mléka. Poté dobře vymačkáme a rozdrobíme do mísy. Přidáme mleté maso, čerstvou nasekanou petržel, vejce a uhněteme těsto. Ochutíme solí, pepřem a paprikou. Vytvarujeme malé kuličky a do každé z nich vtiskneme kostku sýra. Kuličku potom obalíme ve strouhance a po všech stranách v tuku osmažíme. Příloha: chléb nebo bramborový salát.