xkuchtik.cz

 

MARINOVANÍ VRABČÁCI.

Závitky zase jinak.

 

INGREDIENCE: 5 lžic oleje, 2 lžíce kečupu, 3 kapky tabaska, 3 cl rumu nebo whisky, 1 lžička nahrubo umletého pepře, 1 lžíce citr. šťávy, 1 rozdrcený česnek, 8 tenkých hovězích nebo vepřových plátků, 100 g šťovíkových nebo špenátových listů.

POSTUP PŘÍPRAVY: Z oleje, kečupu, tabaska, pepře, citr. šťávy, rumu a česneku umícháme marinádu, do které vložíme plátky. Dáme asi na 4-5 hodin do lednice marinovat. Maso poté vyjmeme z marinády a necháme okapat. Obložíme listy šťovíku nebo špenátu. Plátky svineme a upevníme párátky. Na alobalu pak závitky ze všech stran grilujeme.

 


Vloženo:31. 7. 2004  
http://www.xkuchtik.cz