INGREDIENCE: 2 cibule, 250 g žampionů, 1 pórek, 2 mrkve, 3 lžíce oleje, 300 g rajského protlaku, 1/8 l instantního vývaru, 1 lžíce kečupu, 300 g mraženého hrášku, 160 g nakládané kukuřice, sůl, pepř, 250 g lasagní, 30 g másla, 1 lžíce mouky, ¼ l instantního vývaru, 200 g taveného sýra, 200 g kysané smetany, sůl, pepř, ml. muškátový oříšek.
POSTUP PŘÍPRAVY: Omytou zeleninu nakrájíme nadrobno a osmáhneme ji na oleji. Rajský protlak rozředíme s vývarem. Krátce povaříme a vmícháme kečup, přidáme hrášek a kukuřici. Podle potřeby osolíme s opepříme. Troubu předehřejeme na 200°C. Do pekáče naskládáme lasagne se zeleninou, vrstvy střídáme. Rozpuštěné máslo zaprášíme moukou. Rozředíme vývarem. Přidáme sýr a necháme rozpustit. Vmícháme kysanou smetanu, osolíme a opepříme. Přelijeme omáčkou. Zapékáme asi 45 minut.