INGREDIENCE: 1 menší vařený celer; 200 g salátové okurky, svazek ředkviček, 2 papriky, 2 rajčata, 2 lžíce rozsekané řeřichy, 1 cibule, 1 bílý jogurt, 1 žloutek; 1 lžíce oleje, 1 lžíce estragonového octa, sladká mletá paprika, sůl, pepř, 1 menší hlávkový salát.
POSTUP PŘÍPRAVY: Celer a okurky nakrájíme na malé kastičky, ředkvičky na plátky, papriky na menší nudličky, rajčata na drobné kousky. Řeřichu a cibuli rozsekáme nadrobno. Řeřichu můžeme nahradit petrželkou. Potom vše promícháme se zálivkou, kterou připravíme tak, že do jogurtu vmícháme žloutek, olej, ocet a koření. Salát upravíme na omyté rozložené lístky hlávkového salátu a podáváme.