INGREDIENCE: 190 g hl. mouky speciál, ¼ l vody, 170 g oleje, špetka soli, 4 vejce, cukr na posypání nebo polevu. Krém: 1 l mléka 3 balíčky vanilkového pudinkového prášku, 250 g másla, 300 g mouč. cukru, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce rumu.
POSTUP PŘÍPRAVY: vodu uvaříme s olejem a solí, do vařícího vmícháme mouku a dobře promícháme. Necháme vychladit. Pak dáme do šlehače, hnětacími metlami dobře propracujme a postupně přidáváme po jednom celá vejce a hněteme, až je těsto hladké a vláčné. Ozdobným sáčkem s hvězdičkou stříkáme na pomaštěný plech malé věnečky nebo banánky a upečeme v předehřáté troubě. Studené dáme přes noc do igelitu, pak rozřežeme a naplníme krémem. Ozdobným sáčkem nastříkáme spodní díl krémem a přiklopíme horní díl. Pocukrujeme nebo potřeme polevou. Krém: V mléce uvaříme pudinkový prášek a do téměř studeného zašleháme po částech máslo, mouč. a vanilkový cukr a rum a vymícháme dohladka.