INGREDIENCE: 3 bílky, 120 g mouč. cukru, 1 vanilkový cukr, 60 g mletých opražených jader ořechů.
Ořechová náplň: 100 g másla40 g mouč. cukru, 1 žloutek, 40 g mletých opražených ořechových jader, 2 bílky, 40 g mouč. cukru, 1 vanilkový cukr.
POSTUP PŘÍPRAVY: Z bílků ušleháme tuhý sníh, přimícháme moučkový a vanilkový cukr a nad párou ušleháme do zhoustnutí. Nakonec do sněhu zamícháme ořechy. Na vymazaný plech děláme malé kopečky, které lžičkou namočenou ve vodě roztíráme na oválné placičky a v mírně teplé troubě sušíme. Usušené z trouby vyjmeme a vychladlé spojujeme připravenou náplní.
Náplň: Máslo, cukr a žloutek umícháme do pěny, přidáme vychladlé ořechy a ještě zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme mouč. a vanilkový cukr a nad párou ušleháme. Vychladlý sníh smícháme s umíchaným máslem.