xkuchtik.cz

 

LÍNECKÉ CUKROVÍ.

Vánoce jsou tu.

 

INGREDIENCE: 210 g poloh. mouky, 140 g Hery, 70 g mouč. cukru, 2 žloutky, čokoládová poleva. Náplň: 150 g másla, 1 žloutek, 200 g mouč. cukru, 50 g nastrouhané čokolády na vaření, trochu rumu.

POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, změklého másla, cukru a žloutků vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu odležet v chladničce. Pak z něj na pomoučněném vále ( moje žena to dělá mezi dvěma silonovými sáčky „nelepí se“) vyválíme tenký plát a formičkami vykrajujeme různé tvary. Rozložíme je na pomaštěný plech a pečeme dobleda. Po upečení necháme vychladnout a plníme krémem nebo marmeládou a povrch zdobíme tenkými praménky rozehřáté čokolády. Krém: Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutkem, vmícháme nastrouhanou čokoládu a dochutíme rumem. Místo rumu použijeme i příchuť vanilkovou nebo mandlovou.

 


Vloženo:12. 12. 2004  
http://www.xkuchtik.cz