xkuchtik.cz

 

KRÉMY NA CUKROVÍ A DORTY.

Vánoce přicházejí.

 

VANILKOVÝ KRÉM.
INGREDIENCE: 3 žloutky, 50 g cukru, 1 lžička škrobové moučky, ¼ l smetany, 1 vanilkový lusk a špetka soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vanilkovou smetanu se škrobem a za stálého míchání zahříváme, dokud směs nezhoustne. Krém nevaříme, žloutky by se srazily.

KRÉM MOKA.
POSTUP PŘÍPRAVY:
Zhotovíme jej podobně jak vanilkový krém, jen místo smetany použijeme mléko, které ochutíme pouze půlkou vanilkové tobolky. Na závěr do dosud horké směsi přidáme 4 čajové lžičky instantní kávy a po vyhladnutí vmícháme do krému trochu šlehačky.

KAKAOVÝ KRÉM.
POSTUP PŘÍPRAVY:
3 dl mléka rozmícháme s 30 g hrubé mouky, 2 žloutky, 120 g mouč. cukru, 20 g kakaa a uvaříme hustý krém. Do vychladlé hmoty zamícháme 50 g másla a trochu rumu. Ušleháme 2 bílky s 20 g krystalového cukru a přidáme do krému.

 


Vloženo:15. 12. 2004  
http://www.xkuchtik.cz