INGREDIENCE: 1 kapr asi 1, ½ kg, 350 g másla, sůl, kmín, 800 g brambor .
POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra očistíme stáhneme a vykucháme. Větší hluboký plech vytřeme až k okraji 1/3 dávky másla. Kapra osolíme zvně i zevnitř. Zbylou část máslaři zkrájíme na plátky a 4 plátky vložíme dovnitř. Potom kapra posypeme kmínem a položíme do středu plechu. Brambory omyjeme, osušíme a nakrájíme n kolečka. Brambory rozložíme kolem kapra. Nejdříve vytvoříme jednu vrstvu kterou osolíme a pokmínujeme. Potom položíme další vrstvu a opět ji osolíme a okmínujeme. Takto uděláme ještě jednu nebo dvě vrstvy. Nakonec brambory i kapra pokladem plátky másla. Troubu předehřejeme na 200°C a pečeme bez obracení asi 50 minut.