xkuchtik.cz

 

KAPR PO OPRECHTICKU.

Vánoce přicházejí.

 

INGREDIENCE: 800 g filet z kapra, ½ l mléka, sůl, šťáva z 1 citronu, 60 g hl. mouky, 1 lžička ml. papriky, 1 lžička kmínu, 1 lžička grilovacího koření, 200 g másla.

POSTUP PÍPRAVY: Kapří filety omyjeme, osušíme a zalijeme studeným mlékem, nejlépe přes noc nebo alespoň na několik hodin. Poté porce znova opláchneme vodou, osušíme, osolíme a pokapeme citronem. Hladkou mouku promícháme s paprikou, kmínem grilovacím kořením. Porce kapra obalíme v moučné směsi. V hluboké pánvi rozehřejeme 2/3 másla porce na něm opékáme přikryté poklicí ze všech stran. Hotovou rybu přeléváme zbylým rozehřátým máslem a podáváme s plátky citronu. Příloha: bramborový salát.

 


Vloženo:22. 12. 2004  
http://www.xkuchtik.cz