INGREDIENCE: 200 g hl. mouky, 100 g másla, 30 g mouč. cukru, 1 žloutek, 1 dl vaječného likéru, 30 g mandlí nebo ořechů na ozdobu.
Krém: 3 dl mléka, 1 pudink s kakaovou nebo karamelovou příchutí, 150 g másla, 150 g mouč. cukru, 20 g kakaa.
POSTUP PŘÍPRAVY: Na vál prosijeme mouku a mouč. cukr, přidáme drobně krájené máslo vše promneme. Přidáme žloutek a vypracujeme hladké těsto. Vložíme je do mikroténového sáčku a necháme v chladničce asi 45 odpočinout. Z těsta vyválíme silnější váleček, rozdělíme jej na 20 kousků, vtlačíme je do kovových košíčků a upečeme ve středně vyhřáté troubě (190°C). teplé košíčky vyklopíme z forem a necháme vychladnout. Košíčky naplníme krémem, vyhloubíme v něm důlek, vlijeme do něj likér důlky uzavřeme krémem. Košíčky zdobíme mandlemi nebo strouhanou čokoládou, ořechovými jádry apod.
Krém: V části studeného mléka rozmícháme pudink, vlijeme jej do zbylého horkého mléka, za stálého míchání uvedeme do varu a vaříme asi 2 minuty. Krém vychladíme za častého míchání, prosijeme do něj cukr a kakao a šleháme za postupného přidávání kousků změklého másla, až je krém hodně napěněný.