xkuchtik.cz

 

SKOPOVÝ KOTLÍKOVÝ GULÁŠ.

 

INGREDIENCE: 800g předního skopového masa, 60g sádla, 2 cibule, mletá sladká paprika, sůl, 2 stroužky česneku, kmín, 400g brambor, 2 zené papriky, 2 feferonky, 1 rajče, l,5dl červeného vína. Nočky: 1 vejce,100g hladké mouky, 1-2 lžíce vody sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Opláchnuté, na větší kostky pokrájené maso vložíme do usmažené a opaprikované cibule v kotlíku, osolíme je a dusíme na malém plaménku nejprve ve vlastní šťávě. Když se šťáva odpaří, maso podléváme vodou jen tolik, aby se nepřipálilo, a často je zamícháme. Téměř měkké maso zalijeme jedním litrem vody, přidáme rozetřený česnek, kmín, brambory pokrájené na kostičky a papriky pokrájené na kolečka, celé feferónky a rozkrájené rajče, vlijeme vino a vaříme dále. Když brambory začínají měknout, zavaříme nočky, povaříme je 3 minuty a podáváme. Příprava nočků: Z uvedených přísad vypracujeme hladké těsto a lžičkou z něj vykrajujeme nočky, které zaváříme přímo do pokrmu.

 


Vloženo:1. 2. 2000  
http://www.xkuchtik.cz