xkuchtik.cz

 

ŠELMOVSKÝ PAPRIKÁŠ (ZVANÝ GOBÉ).

 

INGREDIENNCE: 600g skopové plece bez kostí nebo 1 kg skopového hrudí s kostmi, 60g slaniny, 2 cibule, mletá sladká paprika, 600g zelených fazolek, sůl, 2dl kysané smetany, 40g hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Opláchnutou skopovou plec nakrájíme na kostky (hrudí nasekáme na kostky). V kotlíku rozškvaříme drobně pokrájenou slaninu, usmažíme v ní drobné pokrájenou větší cibuli, zaprášíme paprikou a po přidání masa dusíme za častého zamíchání. Když se maso vysmahlo na tuk, přilijeme trochu vody a dusíme téměř doměkka. Mezitím opláchneme fazolky, konce i vlákna odstraníme, fazolky pokrájíme na šikmé nudličky a vložíme k masu. Osolíme je, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Smetanu rozkvedláme s moukou, pokrm zahustíme.

 


Vloženo:1. 2. 2000  
http://www.xkuchtik.cz