xkuchtik.cz

 

KUŘECÍ PRSÍČKA PLNĚNÁ ŠPENÁTEM.

Česká kuchyně.

 

INGREDIENCE: 4 ks kuřecích prsíček, mražený listový špenát, 150 g mozzarelly, bílý.pepř, sůl, česnek, máslo, olej, ořechy ( sezamové semínko ), 2 vejce, 50 g. hl. mouky, 200 g strouhanky

POSTUP PŘÍPRAVY: Na prsíčkách podélně nařízneme kapsu, podusíme špenát asi 5 minut na jedné lžíci másla. Osolíme, opepříme, okořeníme lisovaným česnekem. Přimícháme mozzarellu pokrájenou Na kostičky a náplň vložíme do kapsy a uzavřeme párátky. Plněné řízky obalíme v trojobale, sekaných ořechách nebo sezamových semínkách. Smažíme po obou stranách 3 – 4 min. na másle s olejem na středním ohni. Obrátíme a na mírném ohni smažíme dál 4 – 5 min. po každé straně.Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.

 


Vloženo:16. 1. 2005  
http://www.xkuchtik.cz