xkuchtik.cz

 

ZAPEČENÉ POCHOUTKOVÉ KOTLETY.

Česká kuchyně.

 

INGREDIENCE: 4 ks kotlety bez kosti, 4 plátky šunky, 150 g anglické slaniny, cibule, strouhanka, hořčice, sójová omáčka, worcestrová omáčka, máslo, sůl, pepř.
POSTUP PŘÍPRAVY: Do pekáčku naskládáme kotlety, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na každý kousek položíme plátek šunky, celou plochu zasypeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninou, přidáme stejnou vrstvu drobně nakrájené cibule ( nešetříme ). Pokapeme omáčkami a zasypeme strouhaným sýrem a strouhankou. Na strouhanku poklademe slabší plátky másla. Podlijeme horkou vodou a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Podle potřeby podléváme a povrch polijeme výpečkem. Podáváme s hranolky nebo bramborovou kaší.

 


Vloženo:16. 1. 2005  
http://www.xkuchtik.cz