xkuchtik.cz
ŽEMLOVKA S JABLKY.
Staročeská kuchyně.
INGREDIENCE: 500 ml.mléka, 500 g veky, 300 g tvarohu, cukr, 2 ks vejce, 15 g rozinek, 50 g vlašské ořechy, 300 g jablk, skořice mletá, máslo.
POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájenou veku namáčíme do mléka a vkládáme do máslem vymazané zapékací misky. Smícháme tvaroh žloutky, cukr, mléko a potřeme spodní vrstvu veky potom přidáme nastrouhaná jablka s cukrem skořicí, rozinkami a ořechy a zakryjeme druhou častí tvarohu a poklademe zase vekou v mléce. Z bílků ušleháme tuhý sníh do kterého v mícháme moučkový cukr a potřeme vršek a dáme zapéct.
Vloženo:19. 1. 2005
http://www.xkuchtik.cz