INGREDIENCE: 500 g hovězí svíčkové v celku, sůl, ml. pepř, olej, 10 tenkých plátků slaniny, 250 ml masového bujónu, 150 ml červeného vína, 1 lžíce hořčice.
POSTUP PŘÍPRAVY: maso osolíme, okořeníme a v rozehřátém oleji opečeme ze všech stran. Opečené maso vyjmeme z pánve a po vychladnutí ho obalíme plátky slaniny, pevně převážeme nití, osolíme a okořeníme. V pekáči zahřejeme trošku oleje, maso z každé strany krátce opečeme, vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme. Během pečení ho podléváme bujónem, červeným vínem a vlastní šťávou. Upečené maso vyndáme z pekáče, zabalíme do alobalu a dáme zpět do vypnuté trouby. Do výpeku přidáme hořčici, mouku, osmažíme, rozředíme 200 ml vody, rozšleháme a krátce povaříme. Maso nakrájíme na plátky a při podávání ho přelijeme omáčkou. Příloha: bramborové knedlíky.