INGREDIENCE: TĚSTO: 250gmouky, 100g netučného tvarohu, 1 lžička soli, 1 balíček prášku do pečiva, 2 vejce, 40g přeškvařeného másla.
NÁDIVKA: 400gbílé zeleninové cibulky, 30g přeškvařeného másla, 200g vařené šunky, pepř, 100g sýra ementálu, 2 vejce, 200g kyselé smetany, 1lžička kmínu.
POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku, tvaroh, sůl, prášek do pečiva, vejce a 3 lžíce přeškvařeného másla zpracujeme v hladké těsto. Tímto těstem vyplníme koláčovou formu (průměr 28 cm).Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na jemné kroužky a na másle podusíme do měkka. Šunku nakrájíme na kostičky, spolu s cibulí dáme na těsto, okořeníme pepřem. Rozstrouhaný sýr s vejci, smetanou a kmínem rozmícháme a těsto touto směsí přelijeme. Pečeme při 200°C.