INGREDIENCE: 4 plátky hovězí roštěnky, (možno i vepřové či telecí), 4 plátky salámu, 4 rajčata, 4 vejce natvrdo, tuk, cibule, sladká paprika, hladká mouka, masox, sůl, hořčice, pepř.
POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky masa hodně naklepeme do většího plátu, z obou stran posolíme a popepříme, z jedné strany potřeme pikantní hořčicí. Na střed položíme plátek salámu. Rajče rozpůlíme, dužninu z obou polovin vydlabeme, zasadíme vajíčko a druhou polovinou přikryjeme. Položíme na salám. Plátek vezmeme zespodu, přehneme přes vajíčko, vytvoříme měšec a nahoře zavážeme. Na tuku osmahneme cibulku, přidáme sladkou papriku a masové medůzky po všech stranách opečeme. Podlijeme horkou vodou, přidáme kostku masoxu, vmícháme lžičku hořčice a dusíme v papiňáku asi 45 minut. Poté vyjmeme, dáme na teplé místo a doděláme omáčku - zahustíme moukou, dochutíme a přelijeme přes síto. Z medůzek odstraníme nit svrchu rozkrojíme na čtvrtiny, nesmíme ale doříznout, aby spodek držel pohromadě. Měšce se nádherně rozevřou. Podáváme s rýží nebo bramborem.